HIFK aiheutti GrIFK:lle avaustappion

Keskiviikon ainoassa SM-sarjan ottelussa kohtasivat GrIFK ja HIFK. Pelkillä voitoilla kautensa aloittanut GrIFK joutui tunnustamaan HIFK:n paremmakseen 34-21 (19-12)-numeroin.

GrIFK ei pystynyt pysäyttämään HIFK:n tehokaksikkoa Johanna Hilliä ja Kathlen Axia, vaan kaksikko heitti HIFK:lle ottelussa 15 osumaa. HIFK karkasi ensimmäisen puoliajan aikana seitsemän maalin johtoon ja toisella puoliajalla sen vahva puolustus piti huolta siitä, ettei GrIFK saanut kunnollista takaa-ajoa käyntiin missään vaiheessa, vaan ero kasvoi entisestään. Näin GrIFK joutui maistamaan kauden ensimmäistä tappiotaan.

GrIFK-valmentaja Sam Kihlstedt löysi tappiosta huolimatta hyviä asioita.

– Matsi oli meille hyvä oppitunti, fokus ja työmoraali pitää olla jokaisessa pelitilanteessa mukana .Vastustaja oli tänään parempi, varsinkin heidän vastaiskupeli oli meille myrkkyä. Työnteolla eteenpäin kohti seuraavaa peliä, Kihlstedt ruoti ottelua.

HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin oli kokonaisuudessaan tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Tämänpäiväinen peli oli meille tärkeä voittaa. Grani on pelannut hyvin alkukauden, joten tärkeintä oli keskittyä pelissä niihin tekemisiin mistä on etukäteen sovittu, jotta saavutetaan tämän päivän kaltaisia tuloksia. Grani on hyvä joukkue ja edellinen ottelu ei meillä oikein sujunut kuten piti, joten tänään tarvittiin keskittymistä onnistumiseen.

Maalitykki Hilli oli pitkälti päävalmentajansa kanssa samoilla linjoilla.

– Parannettiin viime ottelusta, mikä oli meidän tavoitteena. Ihan OK peli molemmissa päissä.

GrIFK – HIFK   21 – 34 (12 – 19)

Maalintekijät
GrIFK: Carolina Rehnberg 5, Michaela Bergholm 5, Johanna Toivola 2, Alexandra Karsten 2, Alisa Kankainen 2, Matilda Ohvo 1, Katarina Korhonen 1, Irina Jolkkonen 1, Linnea Harms 1, Emelie Berglund 1
HIFK: Johanna Hilli 8, Kathlen Ax 7, Mari Paukku 4, Inka Jäntti 4, Ella Holopainen 4, Linda Cainberg 4, Anniina Nyholm 3

LähiTapiola-tähtipelaajat
Johanna Hilli HIFK 3
Kathlen Ax HIFK 2
Michaela Bergholm GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: –
HIFK: Anniina Nyholm 1 x 2 min, Kathlen Ax 1 x 2 min

Erotuomarit: Magnus Roth – Niko Tillan

Yleisöä: 92

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk