HIFK avasi kauden selvällä voitolla

HIFK ei antanut turkulaiselle kaimaseuralleen mitään mahdollisuuksia, vaan avasi kautensa selvällä 37-17 (18-10)-voitolla ÅIFK:sta.

HIFK karkasi heti ottelun alussa eikä voittajasta ollut epäselvyyttä. HIFK iski maaleja laajalla rintamalla, kun taas ÅIFK:n tehot lepäsivät Ellen Norrgrannin heittokäden varassa. Tauolle lähdettäessä HIFK oli repäissyt jo kahdeksan maalin johdon.

Toisen puoliajan alkuun HIFK löi lopullisen niitin ottelulle, kun se teki kuusi maalia peräkkäin ja ero oli jo 14 osumaa. ÅIFK ei siitä enää toipunut, vaan HIFK latoi taululle lopulta 20 maalin voittolukemat. HIFK:lta Johanna Hilli rankaisi ÅIFK:ta peräti 10 maalin edestä ja Norrgrann vastasi ÅIFK:n tehoista yhdeksällä maalilla.

HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin kiitteli voiton jälkeen pelaajiaan.

Joukkue ei tarvinnut minun apua pelin aikana tänään. Olimme valmistautuneet hyvin taktisesti. Tarvitsemme vielä tehdä paljon töitä että vahvistumme joukkueena, mutta tänään iloitsen voitosta.

ÅIFK:n vetovastuussa ollut Bill Anckar myönsi, että HIFK oli juuri numeroiden verran parempi.

– Rumat numerot, valitettavasti ihan oikeudenmukaiset. Vahva HIFK pelasi vahvan ja fyysisen pelin. Nuoret pelaajamme pelkäsivät hieman alussa, mutta näyttivät enemmän asennetta ensimmäisen puoliajan loppupuolella. Toisella puoliajalla emme valitettavasti pelanneet yhtenäistä peliä ja takaheitot puuttuivat.

Ottelun tehopelaaja Hilli oli tyytyväinen HIFK:n kauden avaukseen.

– Saimme yhteistyön kulkemaan ja myös kaiken mitä olimme harjoitelleet. Meidän pitää vahvistua puolustuksessa, mutta ihan hyvä ollakseen kauden ensimmäinen ottelu.

HIFK-ÅIFK 37-17 (18-10)

Maalintekijät
HIFK: Hilli Johanna 10, Ax Kathlen 6, Wickström Emma 5, Holopainen Ella 5, Cainberg Linda 4, Nyholm Anniina 3, Jääskeläinen Annamari 2, Jäntti Inka 2
ÅIFK: Norrgrann Ellen 9, Salenius Amanda 2, Dahl Emilia 2, Vuorinen Ann-Victoria 1, Sipola Linda 1, Lindbom Ingrid 1, Hanslin Sofia Carolina 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Hilli Johanna HIFK 3
Olsson Alexandra HIFK 2
Norrgrann Ellen ÅIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Holopainen Ella 2 x 2 min, Jäntti Inka 1 x 2 min, Wickström Emma 1 x 2 min
ÅIFK: Dahl Emilia 1 x 2 min, Norrgrann Ellen 1 x 2 min

Erotuomarit: Kuri Tapani – Illman Krister

Yleisöä: 98

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk