HIFK voittoon ÅIFK:sta

HIFK ei antanut turkulaisen kaimaseuransa yllättää itseään, vaan otti vieraskentällä 32-23 (18-9)-voiton.

ÅIFK pysyi hyvin HIFK:n mukana vielä ensimmäisen kymmenminuuttisen ajan, mutta sitten HIFK repäisi 5-0-jakson kasvattaen eron seitsemään. HIFK:n toinen 5-0 rykäisy osui viimeiselle kympille ja ero oli lopulta yhdeksän helsinkiläisille tauolle lähdettäessä.

Toisella puoliajalla HIFK kasvatti johtoaan tasaisesti eikä ÅIFK päässyt missään vaiheessa ahdistelemaan. ÅIFK ei antanut eron kuitenkaan repsahtaa ja pystyi toisella puoliajalla pistämään paremmin kampoihin vierailleen ja sai kavennettua HIFK:n alun eroa pienemmäksi. Ottelun voittajasta ei kuitenkaan ollut epäselvyyttä.

ÅIFK:n päävalmentaja Besim Qerimi harmitteli ensimmäistä puoliaikaa, mutta hyvä toisen puoliajan esitys antoi uskoa jatkoon.

– Ensimmäisellä puoliajalla meidän puolustus ja keskittyminen oli huono. Päästimme heidät liian helposti heittämään. Toisella puoliajalla puolustus toimi paremmin. Tästä jatketaan eteenpäin.

HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishinille ensimmäisen puoliajan esitys hiveli silmiä ja voitto miellytti.

– Voitimme, ja olemme siitä iloisia. Ensimmäisellä puoliajalla pelasimme oikein hyvin, mutta toisella puoliajalla teimme liian helppoja virheitä. Valmentajana olen 100% tyytyväinen ensimmäiseen puoliaikaan, ja 80% tyytyväinen toiseen

Ottelun parhaana palkittu Linda Cainbergille voitto kelpasi.

– Meillä oli hyvä ensimmäinen puoliaika, ja puolustuksemme toimi hyvin. Toisella puoliajalla laiskottelimme liikaa, mutta puolustus toimi ajoittain hyvin. Joka tapauksessa on mukavaa voittaa Turussa.

ÅIFK-HIFK 23-32 (9-18)

Maalintekijät
ÅIFK: Ellen Norrgrann 8, Amanda Salenius 5, Malin Sjöblom 2, Anne Nieminen 2, Ingrid Lindbom 2, Sylvia Jokinen 2, Ann-Victoria Vuorinen 1, Emilia Dahl 1

HIFK: Linda Cainberg 10 Johanna Hilli 9, Kathlen Ax 5, Anna Vinogradova 3, Inka Jäntti 3, Mari Paukku 1, Annamari Jääskeläinen 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Linda Cainberg HIFK 3
Johanna Hilli HIFK 2
Amanda Salenius ÅIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
ÅIFK: Ellen Norrgrann 1 x 2 min, Ingrid Lindbom 1 x 2 min
HIFK: Annamari Jääskeläinen 1 x 2 min, Ida Mitchell 1 x 2 min, Kathlen Ax 1 x 2 min, Victoria Berg 2 x 2 min

Erotuomarit: Julia Glantz – Teemu Kaulio

Yleisöä: 95

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk