Dicken otti toisen finaalivoiton

Dicken ja HIFK kävivät jälleen jännittävän taistelun toisessa finaaliottelussa. Lopulta vaaka kallistui jälleen Dickenin suuntaan, kun hallitseva mestari nappasi 15-14 (9-7)-voiton. Näin mestaruus on Dickenille katkolla tiistaina.

Toinen finaali jatkui samalla kaavalla kuin ensimmäinen, eli erittäin tasaisena. Ensimmäinen puoliaika oli hyvin vähämaalinen ja Dicken vei sen nimiinsä 9-7. Etenkin ottelun alussa HIFK oli vielä niskan päällä, mutta Dicken vahva loppu nosti sen kahden maalin etumatkalle. HIFK onnistui viimeisen 18 minuutin aikana vain kahdesti tekemään maalin.

Toinen puoliaika jatkui vähämaalisena ja kuparinen rikottiin vasta viiden maalin jälkeen, kun Inka Jäntti punnersi pallon verkon perukoille ja lopulta HIFK sai kirittyä myös Dickenin eron umpeen. Ohi HIFK ei kuitenkaan päässyt ja toisaalta Rosa Niemi piti huolen torjunnoillaan, ettei Dicken päässyt karkaamaan. Jäntti nosti HIFK:n lopulta johtoon viitisen minuuttia ennen loppua ensimmäistä kertaa sitten avauspuoliajan alun. Pari minuuttia myöhemmin Anna Lindholm toi Dickenin kuitenkin taas tasoihin ja minuuttia myöhemmin johtoon.

HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin otti aikalisän ja HIFK haki tasoitusta seitsemällä pelaajalla, mutta Sonja Koskinen nollasi Ella Holopaisen ja Kathlen Axin yritykset.

Dickenin päävalmentaja Ken Sirenius kehaisi ansaitusti molempien joukkueiden maalivahteja.

– Voitettiin vähämaalinen ottelu yhdellä maalilla. Erittäin haastava peli. Meidän puolustus toimi hyvin ja maalivahtimme Sonja Koskinen oli liekeissä. Hattua pitää nostaa vastustajan maalivahdille Roosa Niemelle.

Grinishin oli tappion jälkeen vähäsanainen.

– Onni oli tänään vastustajan puolella. Meidän pitää analysoida tämä peli tarkkaan. Pelistä on varmaan enemmän sanottavaa, mutta pitää sulatella tätä hetken.

Koskinen kiitteli kotiyleisön apua voitossa.

– Äärimmäisen tiukka peli, niin kuin finaalipelien tulee olla. Tiukkaa puolustamista molemmilta joukkueilta. Tietenkin pelin aikana tehtiin puolin ja toisin helppoja virheitä, mutta se kuuluu myös välillä peliin kun meno on intensiivistä. Iso kiitos loistavalle kotiyleisölle!

Dicken-HIFK 15-14 (9-7)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Dicken: Matilda Peitsaro 5, Anna Lindholm 3, Karolina Nylund2 (2), Jessika Gammals 2, Emilia Valkamo 1, Tove Salokivi 1, Anna Lindahl 1 (1)

HIFK: Inka Jäntti 5, Kathlen Ax 4 (2), Ida Väyrynen 3, Ella Holopainen 1, Linda Cainberg 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Sonja Koskinen Dicken 3
Roosa Niemi HIFK 2
Matilda Peitsaro Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Anna Lindholm 1 x 2 min
HIFK: Annamari Jääskeläinen 1 x 2 min, Ella Holopainen 1 x 2 min, Ida Väyrynen 1 x 2 min, Linda Cainberg 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan Helander – Christian Westerlund

Yleisöä: 319

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk