HIFK palasi voittojen tielle

HIFK katkaisi kahden voitottoman ottelun putkensa voitettuaan kotikentällään BK-46:n 28-26 (13-13).

Helpolla voitto ei sarjakärjelle irronnut, sillä BK-46 pisti tiukasti kampoihin koko ottelun ajan.

Ensimmäinen jakso sujui vaihtelevissa merkeissä, kun HIFK aloitti pelin vahvemmin, mutta sen jälkeen BK-46:lle osui hyvä jakso ja karjaalaiset pääsivät kahden maalin johtoon. Sen jälkeen ote siirtyi kuitenkin jälleen kotijoukkueelle, mutta HIFK ei päässyt kahta maalia kauemmas karkuun ja lopulta BK-46 kiri tasoihin ennen taukoa.

Toinen puoliaika alkoi taas tasaisesti, mutta jakson puolivälissä HIFK sai yhden lisävaihteen päälle, jonka aikana se pystyi repäisemään parhaimmillaan viiden maalin eron. Sen jälkeen BK-46 pääsi vielä kahden maalin päähän, mutta sen lähemmäksi kiri ei riittänyt ja näin HIFK otti tärkeät pisteet.

HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin piti voittoa pääasiana.

– Tiukka peli tänään. Olen tyytyväinen voitosta ja siitä, että palasimme voittokantaan taas huonommin alkaneen alkuvuoden jälkeen. Pelin laatu ei ehkä ollut parasta tänään, mutta tämä voitto oli kuitenkin tärkeä askel joukkueelle.

BK-46:n päävalmentaja Mathias Linden harmitteli, että joukkue antoi voittomahdollisuuden valua käsistä.

– Hävisimme tänään ihan omien virheiden myötä. Liikaa teknisiä virheitä ja hermostuminen IFK:n noustessa 5-1 puolustukseen kävivät kalliiksi. Muuten hyvä peli kuitenkin.

Ottelun parhaana palkittu Ida Väyrynen näki pelissä parannettavaa.

– Voitto on hyvä asia, vaikkakin vähän heikommallakin pelillä tänään. Vastustaja rankaisi tänään meidän teknisistä virheistä liian monesti.

HIFK-BK-46 28-26 (13-13)

Maalintekijät
HIFK: Ida Väyrynen 9, Ella Holopainen 6, Kathlen Ax 4, Sara Jäntti 3, Anniina Nyholm 2, Anna Vinogradova 1, Anni Kaikko 1, Annamari Jääskeläinen 1, Petra Gostowski 1

BK-46: Erica Gustafsson 7, Nicolina Fredriksson 7, Sirja Lassinharju-Heinonen 4, Nea Heerman 3, Elin Löf 2, Jannica Kullberg 2, Ingrid Lindbom  1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Ida Väyrynen HIFK 3
Kathlen Ax HIFK 2
Johanna Terlinden BK-46 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Anna Vinogradova 1 x 2 min, Anni Kaikko 1 x 2 min, Kathlen Ax 1 x 2 min
BK-46: Sirja Lassinharju-Heinonen 1 x 2 min

Erotuomarit: Katja Sjöström – Iva Voncina

Yleisöä: 60

 

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk