HIFK varmisti runkosarjan voiton

HIFK ei antanut Dickenin yllättää itseään toista kertaa peräkkäinen, vaan voitti huippukamppailun 29-23 (11-11). Samalla HIFK varmisti runkosarjan voiton.

 

Ottelu lähti tasaisesti liikkeelle ja maaliverkot soivat ahkeraan molemmissa päissä. Jo ensimmäiseen reiluun kuuteen minuuttiin oli nähty kymmenen maalia, kun tilanne oli 5-5. Sen jälkeen HIFK sai hyvän otteen ja pääsi neljän maalin johtoon. Dickenillä oli kuitenkin vahva loppu ja nousi vielä tasoihin.

Toiselle puoliajalla HIFK tuli vahvasti ja karkasi jo viiden maalin johtoon. Dicken pääsi vielä lopussa kahden maalin päähän, mutta HIFK vastasi ottelun neljästä viimeisestä maalista ja otti näin voiton.

HIFK kasvatti samalla eron Dickeniin seitsemään pisteeseen ja varmisti näin runkosarjan voiton, kun runkosarjaa on jäljellä kolme kierrosta.

HIFK:n päävalmentaja Rotislav Grinishin iloitsi tärkeästä voitosta.

– Tämä oli tärkeä ottelu. Olimme valmistautuneet hyvin ja työskentelimme hyvin. Olen erittäin iloinen voitosta.

Ken Sirenius paikasi omiltaan parempaa puolustuspelaamista.

– Meillä oli tänään vaikeuksia päästä mukaan otteluun. Puolustuksemme ei toiminut tarpeeksi hyvin, emmekä pystytty antamaan HIFK:lle tarvittavaa taistelua voittaakseen.

HIFK:n Kathlen Ax valittiin otteluun ottelun parhaaksi ja riemuitsi voitosta.

– Positiivinen ottelu meiltä tänään. Joukkuepeli toimi ja toisella puoliajalla oli hyvä tempo. Varmistimme myös runkosarjan voittoa. Tällä pelillä tuntuu hyvältä.

HIFK-Dicken 29-23 (11-11)

Maalintekijät
HIFK: Kathlen Ax 9, Ida Väyrynen 7, Ella Holopainen 5, Linda Cainberg 4, Anna Vinogradova 2, Anni Kaikko 1, Inka Jäntti 1

Dicken: Anna Lindahl 6, Emilia Valkamo 3, Tove Salokivi 3, Malena Heikkinen 3, Matilda Peitsaro 2, Karolina Nylund 2, Anna Lindholm 2, Jessika Gammals 2

LähiTapiola-tähtipelaajat
Kathlen Ax HIFK 3
Roosa Niemi HIFK 2
Malena Heikkinen Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Anna Vinogradova 1 x 2 min, Annamari Jääskeläinen 1 x 2 min
Dicken: Emilia Valkamo 1 x 2 min, Linnea Aula 1 x 2 min

Erotuomarit: Alice Watson (Swe) – Line Welin (Swe)

Yleisöä: 159

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk