HIFK puristi niukan voiton SIF:sta

HIFK:n ja SIF:n välieräsarjan avauksessa nähtiin todellista playoff-tunnelmaa. HIFK käänsi tasaisen kamppailun lopulta niukasti edukseen.

SIF lähti otteluun ennakkoluulottomasti ja numerot taululla olivat parhaimmillaan jo 2-7 ennen kuin HIFK heräsi ja puristi numerot tasoihin. SIF nykäisi kuitenkin uudestaan tauon alla ja avausjakson jälkeen numerot olivatkin siuntiolaisten eduksi.

Tauon jälkeen SIF piti kiinni johtoasemastaan aina toisen jakson puoliväliin saakka. Tästä edettiin tasatahtia aina viimeisellä viisiminuuttiselle saakka. HIFK:n kolme perättäistä maalia käänsivät ottelun lopulta niukasti emäntien eduksi.

HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin ei omiensa otteita juuri kehunut, mutta näki kamppailun hyvänä muistutuksena siitä, että mikään ei irtoa ilmaiseksi.

– Ei pelattu hyvin, vaikka avainpelaajia tosin puuttuikin tänään. Ehkä on hyväkin asia, että tuli tällainen aloitus playoffeille. Tänään voitettiin ja tässä vaiheessa muulla ei ole merkitystä, Grinishin painotti.

SIF:n päävalmentaja Taavi Tibarilla oli jo miltei voiton maku suussa.

– Harmillinen loppu hyvälle pelille. Jotenkin ei vielä osata voittaa IFK:ta, vaikka tuuriakin heillä oli lopussa. Valmentajana otan vastuun näistä 1-2 maalin häviöistä, Tibar totesi reilusti.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä vei kymmenen maalia heittänyt HIFK:n kokenut Linda Cainberg.

– Kunnon playoff-vaihde saatiin päälle viimeisellä kymmenellä minuutilla ja se onneksi riitti voittoon tänään, Cainberg luonnehti.

1. välierä:
HIFK – SIF 29-27 (12-15)
HIFK johtaa otteluvoitoin 1-0.

Maalintekijät
HIFK: Linda Cainberg 10, Inka Jäntti 7, Sara Jäntti 4, Ella Holopainen 4, Anna Vinogradova 2, Anni Kaikko 1, Annamari Jääskeläinen 1
SIF: Linda Arifullen 6, Anna Westerlund 5, Madeleine Lindholm 5, Emmi Perovuo 3, Moa Wasström 2, Janica Tallqvist 2, Oona Reinikainen 2, Saara Lehtola 1, Maria Barck 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Linda Cainberg HIFK 3
Inka Jäntti HIFK 2
Roosa Penttinen SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Anni Kaikko 2 x 2 min, Inka Jäntti 1 x 2 min
SIF: Emmi Perovuo 1 x 2 min, Moa Wasström 1 x 2 min, Saara Lehtola 2 x 2 min

Erotuomarit: Jan Helander – Christian Westerlund

Yleisöä: 103

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk