Kohti playoffeja: BK-46

BK-46 puristi itsensä runkosarjan kolmoseksi ja lähtee välieriin haastamaan hallitsevaa mestaria Dickeniä.

Karjaalaisten päävalmentajan Mathias Lindenin mukaan lähtökohdat pudotuspeleihin ovat vähintäänkin lupaavat. Joukkueen peli on talven mittaan loksahtanut paremmin kohdilleeen.

– Alkukaudesta sekä maalivahti- että puolustuspeli oli vähän hakusessa. Parempaan suuntaan on menty koko ajan, sen ovat viimeisimmät ottelut näyttäneet. Toivotaan, että kaikki osa-alueet nyt toimivat välieriin lähdettäessä, Linden sanoo.

– Odotan tasaisia otteluita, kovia vääntöjä ja hyvää käsipalloa – ainakin toivon niin.

Vahvan positiivisin odotuksin mitalitaistoon lähtee myös Sirja Lassinharju-Heinonen. Vaikka tärkeistä pelaajista Alexandra Rönnberg on loukkaantuneena sivussa, on yhteispeli löytynyt hyvin.

– Olemme kokeilleet erilaisia kokoonpanoja ja löytäneet nyt hyviä vaihtoehtoja. Luotamme toisiimme nyt paljon paremmin ja ei niin väliä kuka siinä vierellä pelaa puolustuksessa.

– Hyvällä itseluottamuksella ja fiiliksellä välieriin lähdetään, uskon että sillä voimme myös päästä tästä jatkoon, Lassinharju-Heinonen valaa uskoa.

BK onnistui runkosarjassa kaatamaan Dickenin kertaalleen. Liikaa painoa tuolle voitolle ei kuitenkaan panna.

– Yksi voitto Dickenistä antaa toki lisäpotkua, mutta nyt ovat ihan eri pelit edessä ja runkosarja voidaan unohtaa, Linden muistuttaa.

– Dickenillä on paineet, meillä ei. Voimme pelata omaa peliä rennosti ja kaikkemme antaen.

Lassinharju-Heinonen on BK:n avainpelaajia. Hän on ollut paljon loukkaantuneena, mutta nyt paras vire on taas löytymässä.

– Polvivamman jälkeen pääsin hyvin vauhtiin, toinen loukkaantuminen vähän söi itseluottamusta, mutta sekin alkaa olla nyt takana päin ja kaikki on hyvin, hän vakuuttaa.

Lassinharju-Heinonen on BK:n luottopelaaja rangaistusheittoviivalla, josta pallot myös uppoavat verkkoon kovalla prosentilla.

– Rakastan vastuuta ja rakastan paineita, rankkareitten heittäminen on ilman muuta hieno juttu.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk