Kohti kautta: GrIFK

GrIFK lähtee kauteen uusvanhan päävalmentajan johdolla, kun Gustaf Ahlroos otti joukkueen ohjat käsiinsä kesällä. Aiemmin Ahlroos on johdattanut GrIFK:n kahdesti hopealle vuosina 2012 ja 2013. Tälläkin kaudella tavoitteet ovat kärkisijoilla.

Ahlroosin apuna toimii jo viime kaudella valmennusryhmässä ollut Anders Genberg. Genbergin mukaan kaksikon yhteistyö on lähtenyt käyntiin jouhevasti.

– Sanotaanko, että hyvin, Genberg valottaa uuden päävalmentajan alaisuudessa alkanutta aikakautta.

– Paljon olemme juosseet kesällä. Hyvällä pohjalla olemme lähteneet rakentamaan. Kun tytöt ovat olleet treeneissä, niin hiki on virrannut, Genberg jatkaa.

Genbergin mukaan valmentajilla on selvä roolijako.

– ”Gutte” [Ahlroos] ottaa ehkä sen ison kuvan, ja keskityn itse niihin pienempiin asioihin, jotka voivat muuttaa pelin sisällä.

Genberg pitää joukkueen vahvuutena laajaa rintamaa ja tasaisuutta.

– Nuori joukkue on jalkeilla, mutta tosi tasainen joukkue. Yksittäisiä pelaajia siellä ei sillä tavalla nouse. Leveällä rintamalla mennään ja sen pitäisi näkyä sitten jossain vaiheessa, että jaksetaan juosta.

Viime kaudella GrIFK jäi neljän parhaan ulkopuolelle tiukasta taistelusta huolimatta, mutta tällä kaudella tavoitteet siintävät pudotuspeleissä.

– Kyllä me mitalipeleihin haluamme päästä. Se on kyllä se ensimmäinen tavoite, mutta peli peliltä lähdemme rakentamaan eteenpäin.

Avausottelussaan Grani kohtaa Atlaksen.

– Kiva, että Atlas on tullut mukaan. Nuori joukkue, mutta muuten en tiedä hirveästi. Pitää joka peliin satsata täysillä, ja katsoa sitten mikä on lopputulos.

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk