Kohti kautta: Dicken

Viime vuosien kestomenestyjä Dicken lähtee kauteen tutuilla teeseillä. Tavoitteet ovat korkealla, mutta pelkkä voittaminen ei ole ainoa asia.

Päävalmentaja Ken Sirenius tarttui joukkueen peräsimeen kesken kauden 2018-19 ja viime kausi jäi puolestaan koronatilanteen takia kesken, joten tavallaan edessä on ensimmäinen täysi kausi päävalmentajana.

Sirenius toki tuntee joukkueen hyvin ja perusasiat tekemisessä ovat selkeät.

– Mietin pelin kehittämistä enemmän pelaajien kehittämisen kautta. Meillä on paljon oman seuran kautta tulleita pelaajia, joille pitää luoda tie eteenpäin käsipallossa. Ihan hyvin on onnistuttu tähän saakka, mutta vielä pitää toki kehittää toimintaa eteenpäin, Sirenius sanoo.

Menestykseen tottuneen seuran tavoitteet eivät kuitenkaan voi olla tuloksellisestikaan muuta kuin taistelu mestaruudesta.

– En ota siitä kuitenkaan niin isoja paineita, isompi paine tulee siitä, että luomme joka päivä sellaisen tilanteen, että pelaajat haluavat harjoitella ja pelata ja tulla paremmiksi käsipalloilijoiksi.

Dickenin riveissä on pelaajia, joista voidaan tulevaisuudessa odottaa paljon. Sirenius ei lähde kuitenkaan kauden alla ennakoimaan enempää sitä kuka mahdollisesti nousee parrasvaloihin jo alkavalla kaudella.

– Meillä on monta mahdollista läpimurtopelaajaa, enkä halua nimetä ketään erikseen ja luoda liikaa paineita kellekään nuorelle pelaajalle.

– Jos joku pelaaja tällä kaudella pitää nostaa esiin, nostan esiin kapteeni Anna Lindahlille ja luotan että hän johtaa esimerkillä kentällä ja se ulkopuolella, Sirenius linjaa viitaten kokeneeseen luottopelaajaansa.

Tavoite on selkeä ja halutaan voittaa Suomen mestaruus.

Rankingsijoitus 2019-20: 2.

Tulleet pelaajat:

Lähteneet pelaajat:

– Roosa Penttinen (SIF)

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk