Kohti kautta: GrIFK

Kesken jääneen edelliskauden runkosarjan neljännellä sijalle päättäneen GrIFK:n ryhmässä kävi kesän aikana melkoinen lopettamisaalto.

Peräti kuusi viime kauden pelaajaa jätti SM-sarjakentät ja sen myötä pelaajarinki on harjoituskaudella ollut selkeästi kapeampi.

– Muutos on ollut todella iso harjoittelun, nyt on ollut vain 10 pelaajaa harjoituksissa. Samalla joudumme miettimään, kuinka hyödynnämme tilanteen parhaalla tavalla, teemme paljon yksilöllistä harjoittelua ja kerran viikossa harjoittelemme myös poikien kanssa, mikä on hienoa, päävalmentaja Gustav Ahlroos kertoo.

Muutokset harjoitteluun ovat Ahlroosin mielestä olleet monessa mielessä positiivisiakin. Poikien kanssa on tullut kovuutta ja yksilöharjoittelu on sujunut hyvin.

– Minusta olemme paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten, vaikka harjoittelu on ollut paljon enemmän yksilöllistä. Olemme liikkuvampia, nopeampia ja kaikin puolin vahvempia.

Jos miinuspuolella pelaajistossa on merkintöjä paljon, niin tulopuolella on toisaalta yksi todella kova nimi. Johanna Holli siirtyi HIFK:sta ja tuo maalintekovoimaa todella runsaasti. Ahlroos näkeekin pelaamisen alkavalla kaudella olevan edellytyksiltään aiempaa monipuolisempaa.

– Pelaamme vielä nopeampaa käsipalloa kuin viime kaudella, se on harjoituksissa näyttänyt hyvältä. Uskon että sentterimme nousevat esille ja meillä on nyt paljon enemmän voimaa kuin aiemmin 9 metrissä – Sara Sandelin ja Johanna Hilli.

Olemme puhunut paljon tavoitteista ja me olemme sitä mieltä, että on aika, että joku muukin joukkuekin on välillä finaalissa.

Rankingsijoitus 2019-20: 4.

Tulleet pelaajat:
+ Moa Sjölund (Dicken)
+ Johanna Hilli (HIFK)

Lähteneet pelaajat:
– Carolina Böckelman (lop.)
– Sophie Böckelman (lop.)
– Nicolina Nynäs (lop.)
– Ingrid Lindbom (lop.)
– Matilda Ohvo (lop.)
– Sofie Hasselblatt (lop.)

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk