HIFK vei naisten Suomen Cupin

Naisten Suomen Cup 2013 huipentui lauantaina Pirkkolan Palloiluhallissa pelattuun finaaliin, jossa kohtasivat HIFK ja SIF. Ennakkosuosikkina finaaliin lähtenyt HIFK piti pintansa ja vei voiton maalein 38-27 (22-15). Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin kuitenkin vasta viimeisen 15-minuuttisen aikana.

Finaalin ensimmäinen 15-minuuttinen edettiin tasaisesti, mutta numeroista 9-8 HIFK alkoi pikku hiljaa hivuttautua karkumatkalle. Ennen taukoa HIFK vei vielä parin minuutin jakson puhtaasti 4-0 ja näin tauolle mentäessä eroa oli jo seitsemän maalia.

Toisen erän alku mentiin jälleen vuorotahtia, mutta SIF tuli vielä taisteluun mukaan viemällä nyt puolestaan muutaman minuutin jakson 5-0 ja ero oli vain kolmessa maalissa, kun peliaikaa oli jäljellä vielä 16 minuuttia.

Ottelun viimeisen vartin alettua nähtiin myös ratkaisu. HIFK karkasi uudestaan nopeassa tahdissa ja kun pelikellossa oli aikaa jäljellä kymmenen minuuttia, ero oli jälleen kahdeksassa maalissa.

Lopussa HIFK vielä pääsi kaunistelemaan numeroita ja ero venyi päätössummeriin mennessä yli kymmenen maalin.

Finaalin ratkaisutekijöiksi nousivat HIFK:n leveämpi materiaali ja parempi viimeistely. Mestarit tekivät ison määrän maaleja nopeiden vastahyökkäysten päätteeksi ja tähän SIF ei löytänyt lääkkeitä.

Voittajista esille nousivat varmoja otteita tolppien välissä esittänyt maalivahti Annika Lindström, tuttuun tapaan tukun tärkeitä osumia heittänyt Linda Cainberg, joka edelliskaudella Ruotsissa pelatessaan on ottanut selkeästi askeleita eteenpäin ja finaalissa otteissa oli niin vauhtia, voimaa kuin uskallustakin.

Naisten Suomen Cup, finaali, Pirkkola:
HIFK – SIF 38-27 (22-15)

Yleisömäärä: 450

Maalintekijät:
HIFK: Linda Cainberg 10, Lotta Kulju 7, Kathlen Ax 6, Anette Tallqvist 6, Ida Väyrynen 5, Carolina Byman 2, Annamari Jääskeläinen 1, Rosanna Rouhiainen 1
SIF: Pernilla Karlsson 11, Linda Olin 7, Anni Joensuu 3, Carolina Roos 2, Janica Tallqvist 2, Madeleine Lindholm 1, Emmi Perovuo 1

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk