Kohti playoffeja: Dicken

Hallitseva mestari Dicken lähtee pudotuspeleihin runkosarjan kakkosena ja saa välierissä vastaansa kolmosen BK-46:n.

Dicken vaihtoi kesken kauden päävalmentajaa, kun Thomas Hivert jätti tehtävänsä ja muutti ulkomaille. Vastuun otti Ken Sirenius ja mitään isompaa myllerrystä tämä operaatio ei joukkueessa aiheuttanut.

– Ihan hyvin joukkue sopeutui valmentajanvaihdokseen. Toiminnassa on oikein hyvä henki ja kaikki näyttävät omalla toiminnallaan, että haluavat kehittyä, Sirenius kiittelee.

Sireniuksen mukaan Dicken onkin kaikin puolin valmis playoff-taistoihin.

– Meidän vahvuutemme on ensinnäkin laaja ryhmä pelaajia, jotka kaikki pystyvät laadukkaaseen suoritukseen. Parhaimmillaan meillä pysyy hyvä taso ottelun läpi. Hyvä, tasokas ja laaja joukkue meillä kaikkiaan on.

Myös Dickenin pelaajat näkevät tilanteen pudotuspelien alla oikein hyvänä.

– Ken on tuonut paljon uusia ajatuksia ja ideoita ja kokonaisuutena on mennyt oikein hyvin, Jessika Gammals toteaa.

– Meidän juttumme on aika lailla nopeus ja vauhti, puolustuksen kautta kontraamme vauhdilla. Meillä vaihtui melkein puolet joukkueesta viime kauden jälkeen, mutta nuoret ovat ottaneet paikkansa todella hienosti. On meillä kuitenkin vielä kokeneitakin pelaajia joukkueita ja se on totta kai myös tärkeää.

Dickenissä tiedetään kuitenkin hyvin, että BK-46:n kaataminen välierissä vaatii onnistumisia.

– BK on pelannut hyvän kauden ja kehittynyt selvästi pelillisesti. Parhaimmillaan he pelaavat erittäin hyvää käsipalloa ja meidän pitää pystyä ottamaan heidän aseensa pois mahdollisimman hyvin. Ei meillä välttämättä mitään temppuja ole, mutta sen näkee sitten ottelukohtaisesti, Sirenius virnistää.

– Tulemme hyötymään paljon siitä, että meillä on todella vahva voitontahto ja terve itseluottamus joukkueessa ja sen kautta pystymme myös käsittelemään väistämättä playoffseissa tulevia pettymyksiäkin.

Dickenin joukkueesta kantautui playoff-pelien alla myös merkittäviä uutisia, kun äärimmäisen kokenut maalivahti Sonja Koskinen teki paluun ryhmään. Sirenius painottaa kuitenkin, että hyvän kauden pelannut Kira itkonen saa ratkaisun myötä ennen kaikkea taustatukea.

– Kira on pelannut mahtavan kauden ja on ykkösmaalivahti. Toki puhutaan nuoresta pelaajasta, jonka paras taso tulee esiin varmasti vasta jonkun vuoden päästä ja totta kai häntä pitää myös tukea, Sirenius muotoilee.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk