Kohti kautta: GrIFK

GrIFK palasi viime kaudella mitalikantaan seitsemän vuoden tauon jälkeen. Tällä kaudella Grani haluaa tosissaan haastaa kärkikaksikon.

GrIFK:n vetovastuu vaihtui täksi kaudeksi, kun Gustaf Ahlroos siirtyi sivuun ja hänen tilalleen tuli ruotsalainen Patrik Johanson. Johansonilla on takanaan menestyksekäs pelaajaura pelaten muun muassa Ruotsissa, Saksassa sekä Mestarien liigassa.

Hän vietti pelaajauransa viimeiset vuodet GrIFK:ssa ja nyt hän ottaa GrIFK:n päävalmentajan tehtävät.

– Tässä on tehty 3-4 vuotta hyvää työtä ja “Gutte” joutui hyppäämään sivuun henkilökohtaisista syistä. Patrik on tuonut vähän kansainvälistä näkökulmaa mukaan ja hän on peliälykäs valmentaja. Hän on nähnyt paljon maailmaa ja pelannut tosi kovalla tasolla. Hän on tuonut tosi paljon lisää pelillisiä asioita, Johansonin aisaparina Graniin valmennuksessa jatkava Anders Genberg kehaisee uutta päävalmentajaa.

GrIFK:n joukkueessa on ollut paljon muutoksia kauden jälkeen. Alexandra Karsten, Linnea Harms ja Cara Feodoroff lopettivat uransa ja Sara Sandelinin ja Christina Rehnbergin urat jatkuvat ulkomailla. Merkittävinä tulijoina ovat Stella Bruncrona, Fanny Reinikainen sekä Moa Sjölund, joka tosin pelasi jo viime vuonna GrIFK:ssä lainapaperin turvin.

– Kokeneita pelaajia lähti ja nuorempia tuli. Siinä on vähän toisenlaista työnsarkaa, mutta ihan hyvillä mielin olemme.

GrIFK pystyi viime kaudella keskinäisissä otteluissa haastamaan HIFK:n ja Dickenin, mutta jäi kärkikaksikon jälkeen tasaisuudessa.

– Vuosi vuodelta olemme tehneet hyvin hommia ja se on näkynyt, että ero on kutistunut. Pitää katsoa vähän myös taaksepäin, sillä sieltä tullaan kovaa. Pitää nostaa omaa tasoa, Genberg muistuttaa.

Genbergin mukaan kaikki on valmiina kauden alkuun, kun GrIFK kohtaa SIF:n.

– Tässä on ollut pari harjoituspeliä alla ja lähdemme hyvillä mielin liikkeelle.

GrIFK matkaa kauden avauksessa SIF:n vieraaksi lauantaina 18.9.

SolidSport näyttää kaikki ottelu suorina lähetyksinä. Lisätietoa löytyy täältä.

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk