GrIFK iloitteli HIFK:n nurin – runkosarjan voittotaistelu huipentuu päätöskierrokselle

GrIFK johti ottelua ensimmäisestä maalista lähtien, mutta ensimmäinen puoliaika alkoi tasaisesti. Joukkueet etenivät muutaman maalin sisällä, mutta viimeisellä kympillä GrIFK tiivisti puolustuksensa ja hyökkäsi onnistuneesti. Se sai seitsemän maalin johdon toiselle puoliajalle.

HIFK aloitti takaa-ajonsa vahvasti, kun se iski heti kolme ensimmäistä maalia ja kotiyleisön toiveet heräsivät. GrIFK iski kuitenkin heti vastaan ja vei seuraavat vajaan kymmenminuuttisen 8-3 ja ottelu alkoi olla ratkaistu. Lopussa GrIFK kaunisteli voittonumeroitaan.

HIFK:n päävalmentaja Nils Kühr oli pettynyt omiensa suoritukseen.

– Emme olleet valmiita taistelemaan tänään, liian paljon helppoja virheitä. Maalivahtimme eivät olleet tarpeeksi hyviä, mutta kukaan ei taistellut puolustuksessa. Emme olleet tarpeeksi fiksuja, mutta meidän on palattava parempina ja sen tulemme tekemään, Kühr analysoi ottelun jälkeen.

GrIFK-luotsi Patrik Johanson oli luonnollisesti voittoon ja esitykseen tyytyväinen.

– Kivat kaksi pistettä. Erittäin tärkeä peli molemmille joukkueille, paljon taistelua. Olimme puolustuksessa vahvoja ja hyökkäyksessä 42 maalia. Odotamme seuraavaa lauantaina ja ratkaisevaa ottelua Dickeniä vastaan kotona.

Ottelun parhaana pelaajana palkittu, ja peräti 16 maalia ottelussa heittänyt, Johanna Hilli oli päävalmentajansa kanssa samoilla linjoilla.

– Meillä oli hyvä vauhti jo heti alusta. Teimme paikoistamme maalit. Loistava maalivahti peli, erityisesti toisella puoliajalla. Tuntuu hyvältä jatkaa tästä.

Voitolla GrIFK heitti painetta sunnuntaina KyIF:n vieraana pelaavalle Dickenille. GrIFK johtaa nyt pisteen erolla ja joukkueet kohtaavat toisensa päätöskierroksella. Kävi sunnuntain pelissä miten tahansa, niin runkosarjan voitto ratkeaa ensi lauantaina Kirkkonummella. HIFK:lle tappio sen sijaan tiesi sijoittumista runkosarjassa kolmanneksi. Se tarkoittaa sitä, että joukkueet saattavat iskeä jo välierissä seuraavan kerran yhteen.

HIFK-GRIFK 28-42 (15-22)

Maalintekijät: maalit (7m maalit):
HIFK: Ella Holopainen 6, Emma von Nandelstadh 5, Mari Paukku 3, Sara Jäntti 3 (3), Jannie Grönmark 3, Saara Lehtola 2, Kira Härkönen 2, Tina Mäkinen 1, Isabel Larsson 1, Annika Juvala1 , Felicia Granfors 1

GrIFK: Johanna Hilli 16 (5), Anette Rakkolainen 5, Greta Wirén 3, Fanny Reinikainen 3, Linnea Harms 3, Mathilda Sandblom 2, Ella Paukku 2, Sandra Laitinen 2, Irina Jolkkonen 2, Amanda Olsson 1, Alexandra Olsson 1, Emily Johansson 1, Corinna Jensen 1

Tähtipelaajat
Johanna Hilli GrIFK 3
Ella Holopainen HIFK 2
Anette Rakkolainen GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Isabel Larsson 2 x 2 min, Saara Lehtola 1 x 2 min, Sofia Goman 1 x 2 min, suora punainen kortti
GrIFK: Amanda Olsson 1 x 2 min, Corinna Jensen 1 x 2 min, Fanny Reinikainen 1 x 2 min, Irina Jolkkonen 1 x 2 min

Erotuomarit: Mikael Voionmaa – Jyri Björkman

Yleisöä: 193

 

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk