GrIFK kaatoi jännitysnäytelmässä HIFK:n

SM-sarjan viikonlopun kierros alkoi GrIFK:n ja HIFK:n välisellä kärkiottelulla. Tiukkojen vaiheiden jälkeen GrIFK nappasi ottelusta 27-26 (16-13).

Ottelu oli kauttaaltaan tasainen eikä ottelussa nähty suuria heilahduksia suuntaan tai toiseen. GrIFK hallitsi hienoisesti peliä, mutta HIFK pysyi koko ajan iskuetäisyydellä. Ero oli suurimmillaan kolme maalia, joka oli myös ero tauolle lähdettäessä.

Toisen puoliajan alussa GrIFK näytti jo ratkaisevan ottelun, kun se karkasi kuuden maalin johtoon. HIFK ei kuitenkaan luovuttanut, vaan nousi takaisin mukaan voittotaisteluun. GrIFK pystyi pitämään pintansa loppuun saakka ja pääsi tuulettamaan maalin voittoa.

GrIFK:n päävalmentaja Patrik Johanson oli luonnollisesti kärkiottelun voitosta iloinen.

– Mukavaa saada kaksi pistettä. Paransimme peliä hyvin viime pelistä ja näytimme, että olemme oikein hyvä joukkue. Tämä oli kiva ja tunnerikas peli ja mahtavaa, että pisteet jäivät meille.

HIFK-luotsi Nils Kühr löysi parannettavaa omiensa esityksestä.

– Onnittelut Granille. Teimme liikaa virheitä tänään. Pelasimme junnukäsipalloa viimeiset viisi minuuttia ensimmäisestä puoliajasta ja ensimmäiset viisi minuuttia toisesta puoliajata. Sitä meidän pitää työstää jatkossa.

Ottelun parhaana palkittu Moa Sjölund iloitsi, että johto pysyi loppuun saakka.

– Nostimme hyvin tasoa viime pelistä. Meinasi mennä jännäksi vielä lopussa, mutta olen iloinen, että pelasimme joukkueena loppuun asti ja voitimme.

GrIFK-HIFK 27-26 (16-13)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
GrIFK: Johanna Hilli 8 (1), Anette Rakkolainen 5, Corinna Jensen 5, Greta Wirén 4, Ella Paukku 3, Emily Johansson 1, Linnea Harms 1

HIFK: Ella Holopainen 6, Emma von Nandelstadh 5, Sara Jäntti 4 (2), Mari Paukku 3, Saara Lehtola 2, Isabel Larsson 2, Jannie Grönmark 2, Anniina Nyholm 1, Annika Juvala 1

Tähtipelaajat
Moa Sjölund GrIFK 3
Ella Holopainen HIFK 2
Johanna Hilli GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Corinna Jensen 1 x 2 min, Mathilda Sandblom 1 x 2 min
HIFK: Ella Holopainen 1 x 2 min, Isabel Larsson 1 x 2 min, Jannie Grönmark 1 x 2 min

Erotuomarit: Krister Illman – Janne Liimatainen

Yleisöä: 196