HIFK tiivisti tunnelmaa kärkitaistelussa

HIFK otti ison voiton, kun se kaatoi Dickenin kotonaan 31-26 (14-16).

HIFK oli voittanut joukkueiden edelliskohtaamisen Pirkkolassa varsin selvin numeroin ja vierasjoukkue tulikin otteluun nälkäisenä ja otti ohjat käsiinsä. Dicken näytti menevän menojaan Malena Heikkisen ja Matilda Peitsaron maaleilla, kun ero kasvoi jo kuuteen ennen ensimmäisen jakson puoliväliä. Hiljalleen HIFK alkoi saada peliään paremmin uomiinsa ja kiri rinnalle.

Toinen puoliaika sujui edelleen hienoisesti Dickenin johdossa, mutta käännekohta tapahtui toisen jakson puolivälissä. HIFK käänsi pelin itselleen kolmella nopealla maalilla siirtyen kahden maalin johtoon eikä luovuttanut enää asemaansa.

HIFK:n voitto tarkoitti sitä, että kaikki kolme kärkijoukkuetta ovat nyt tasapisteissä. HIFK on voittanut myös molemmat keskinäiset kohtaamiset.

Nils Kühr oli voittoisaan vuoden aloitukseen tyytyväinen.

– Kaksi pistettä – voitto on aina hyvä. Meillä kesti 40 minuuttia, että saimme puolustuksen kuntoon, Tia pelasi maalissa loistavasti. Tämä on hyvä aloitus vuodelle!

Myös Dickenin päävalmentaja Thomas Lindström kehaisi HIFK:n tiivistynyttä puolustusta ja maalivahti Tia Lehtistä.

– Aloitimme hyvin, mutta kärsivällisyys ei riittänyt. HIFK puolustus oli toisella puoliajalla hyvä ja kun pääsimme maalintekopaikkoihin, Tia oli hyvä.

Lehtisen ilo kovan voiton jälkeen oli ylimmillään.

– Asennevoitto! Joukkue teki valtavasti duunia. Hyvä aloitus vuodelle!

HIFK-Dicken 31-26 (14-16)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
HIFK: Emma von Nandelstadh 6, Ella Holopainen 6, Anniina Nyholm 5 (3), Isabel Larsson 5, Sara Jäntti 3, Jannie Grönmark 3 (1), Saara Lehtola 2, Mari Paukku 1

Dicken: Anna Westerlund 7 (2), Malena Heikkinen 7, Matilda Peitsaro 6 (1), Linn Wentzel 2, Jessika Gammals 2, Ella Valkamo 1, Emilia Kohonen 1

Tähtipelaajat
Tia Lehtinen HIFK 3
Ella Holopainen HIFK 2
Anna Westerlund Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Anniina Nyholm 1 x 2 min, Emma von Nandelstadh 1 x 2 min, Tina Mäkinen 1 x 2 min
Dicken: Anna Westerlund 1 x 2 min, Matilda Peitsaro 1 x 2 min, Nina Ottelin 1 x 2 min

Erotuomarit: Annette Nyberg – Jan Helander

Yleisöä: 135