SIF yllätti GrIFK:n selvällä voitolla

SIF:n vuosi sai vauhdikkaan startin, kun se voitti sarjakärki GrIFK:n vieraskentällä selvin numeroin. SIF vankisteli asemiaan neljän joukossa ottamalla 24-17 (14-8).

SIF löi alkutahdit voitolle jo heti ensimmäisellä puoliajalla, kun se piti GrIFK:n pelätyn hyökkäyksen maaleitta Saga Narkiniemen johdolla yli 10 minuuttia ja kasvatti sinä aikana viiden maalin johdon. Ensimmäiseen 21 minuuttiin GrIFK sai vain kolme maalia ja parhaimmillaan SIF:n ero oli jo seitsemän maalia. Johanna Hilli sai hieman hanoja auki lopussa, mutta toiselle puoliajalle lähdettäessä eroa oli kuusi maalia.

Toiselle puoliajalle odotettiin GrIFK:n kiriä, mutta sitä ei tullut missään vaiheessa. SIF:n puolustus piti GrIFK:n kurissa ja samalla hyökkäys iski laajalla rintamalla ja hyvällä prosentilla osumia.

Voittonsa turvin SIF tukevoitti asemiaan entisestään neljän parhaan joukossa ja nousi tosissaan taistelemaan jopa runkosarjan voitosta.

GrIFK:n päävalmentaja Patrik Johanson ei omiensa päitä tappion jälkeen silitellyt.

– Onnittelut Siuntiolle. Kukaan meidän pelaajista ei pelannut läheskään omalla tasolla. Emme onnistuneet maalinteossa, vaikka pelasimme 7 vastaan 6. Kotiin treenaamaan lujemmin.

SIF:n luotsi Nils-Erik Heerman puolestaan riemuitsi joukkueensa suorituksesta.

– Kauden paras peli tähän asti. Kaikki mitä olimme harjoitelleet onnistui, Saga ja koko joukkue olivat erinomaisia.

Narkiniemi oli päävalmentajansa kanssa samoilla linjoilla.

– Pelattiin kuten sovittu, Uskallettiin ja onnistuttiin hyökkäyspelissä.

GrIFK-SIF 17-24 (8-14)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)

GrIFK: Linnea Harms 4, Johanna Hilli 3, Greta Wirén 2, Anette Rakkolainen 2, Louise Heinonen 2, Mathilda Sandblom 1, Ella Paukku 1, Emily Johansson 1, Corinna Jensen 1

SIF: Maria Barck 7, Joanna Yli-Suvanto 4, Nea Puijola 4, Mariela Lönnqvist 3 (1), Natalie Jürgens 3, Nora Wunsch 2, Nelli Snellman 1

Tähtipelaajat
Saga Narkiniemi SIF 3
Maria Barck SIF 2
Rebecca Jurgens SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Emily Johansson 1 x 2 min, Johanna Hilli 1 x 2 min, Linnea Harms 1 x 2 min
SIF: –

Erotuomarit: Jyri Björkman – Mikael Voionmaa

Yleisöä: 188